Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 aprilie 2016, 16:00 Stilurile dansului moldovenesc views 8503
Zilele energiei în orașul Ungheni
05 aprilie 2016, 16:00 Stilurile dansului moldovenesc views 8503

Zilele energiei în orașul Ungheni

În perioada 14-15 aprilie 2016, în orașul Ungheni vor fi marcate Zilele Energiei/ Spring Energy Days, activități prevăzute de Proiectul Energie Regenerabilă și Eficiență Energetică pentru Clădirile Publice / Renewables and Energy Efficiency for Public Buildings/REEPB, finanțat prin programul SUDeP al Uniunii Europene.

În Zilele Energiei/Spring Energy Days vor fi organizate și desfășurate un șir de activități pentru creşterea gradului de informare a cetăţenilor asupra importanței performanţei energetice a clădirilor publice, crearea unui cadru de dialog și facilitarea comunicării între actorii interesați de creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice.

Energia înseamnă viitorul nostru! și Alege să fii eco! constituie mesajul și sloganul Zilelor Energiei/Spring Energy Days în orașul Ungheni.

Printre evenimentele cheie din cadrul Zilelor Energiei/Spring Energy Days se înscriu concursul „Copiii și tinerii din orașul Ungheni – promotorii energiei renovabile" , o expoziție a ideilor de proiecte privind utilizarea energiei regenerabile în orașul Ungheni ( în debutul căreia va avea loc o conferință pe tema "Sursele de energie renovabilă"), un flash- mob și un festival concert de promovare a eficienței energetice și energiei regenerabile, o emisiune TV cu genericul „ Sursele de energie și economisirea lor".

La Zilele Energiei/ Spring Energy Days vor participa reprezentanți ai autorităţilor publice locale, societății civile, mediului academic și de afaceri, copii și tineri, mass media.

Sursa: www.expresul.com

Cuvinte cheie:

Ungheni , energie , eveniment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
183 locuitori

Cîzlar este un sat din cadrul comunei Cneazevca, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Leova și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 183 de oameni. Satul Cîzlar a fost înființat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.