Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 octombrie 2013, 09:47 Personalităţi views 12039
28 octombrie 2013, 09:47 Personalităţi views 12039

Festivalul Toamna de Aur la Criuleni


Foto: protv.md

Toate bogățiile toamne au fost la festivalul Toamna de Aur organizat sîmbătă la Criuleni. In total, 18 sate au concurat intre ele pentru a demonstra ca anume pe campurile lor au crescut cele mai frumoase fructe si legume.

Participantii s-au intrecut in a uimi vizitatorii cu diverse compozitii din fructe si legume. Vizitatorii puteau intra la festival doar daca treceau printr-o "casa a vitaminelor".

Asa si-a intitulat locatia seful centrului de sanatate din Hrusova. Doctorul incerca sa convinga trecatorii ca exista tratament si fara medicamente.

Dupa portia de vitamine, vizitatorii au avut ocazia sa faca un popas intr-o mini gospodarie taraneasca, in mijlocul careia trona un teasc.

Si cum sarbatoare nationala fara bucate alese si muzica traditionala nu exista, artistii au facut atmosfera cu melodii de pahar.

"Vedeta" festivalului a fost purcelusul la rotisor care a facut deliciul tuturor celor care au indraznit sa guste. Iar o gospodina a uimit publicul cu un meniu in totalitate din... dovleac.

Festivalul "Toamna de aur" a fost o sansa si pentru mesterii populari sa-si expuna creatiile.

Festivalul "Toamna de aur" a fost organizat de administratia raionului Criuleni si este la prima editie. Au participat in total 18 sate.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

Festival , localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2570 locuitori

Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de  oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.