Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 mai 2012, 10:21 Concursuri, expoziţii, proiecte views 9580
11 mai 2012, 10:21 Concursuri, expoziţii, proiecte views 9580

Concurs literar la Dondușeni

La Donduşeni s-a desfăşurat concursul literar „La izvoarele înţelepciunii”, consacrat creaţiei lui Spiridon Vangheli, care la 14 iunie va împlini onorabila vîrstă de 80 de ani. Concursul a fost organizat de secţia raională de cultură şi Direcţia de învăţămînt. La concurs au participat elevi din clasele III -V din instituţiile de învăţămînt ale localităţilor raionului. Elevii trebuiau să înfrunte 5 etape ale concursului, care au inclus prezentarea, testul de inteligenţă, bileţele cu întrebări-răspunsuri, proba adevărat-fals şi declamarea unui fragment din creaţia scriitorului pentru copii.

La primele etape ale concursului elevii s-au străduit să recunoască imaginile din poveştile lui Spiridon Vangheli, au răspuns la întrebările adresate şi s-au edivenţiat la testul de inteligenţă.

La etapa „Arta declamaţiei” participanții au ales poezii si proză. Toţi deopotrivă au respectat cerinţele înaintate şi au fost la nivel.

Membrii juriului au făcut totalurile concursului, iar în acest timp elevilor li s-a propus să scrie o scrisoare poetului în care să-şi expună doleanţele. Majoritatea elevilor l-au invitat pe Spiridon Vangheli în ospeţie la ei şi au dorit să plece la el în vizită la Chișinău. Dar cea mai mare dorinţă a unor elevi a fost ca poetul să scrie despre aceea, cum copiii trăiesc în prezent în Moldova.

Învingătorilor concursului le-au fost înmînate Diplome de Onoare şi seturi de cărţi. Celor 16 elevi, care au avut curajul să participe la concursul nominalizat, le-au fost înmînate cadouri. Următoarea etapă a concursului republican va avea loc la 19 mai la Chișinău.

Sursa: tvtvd.3dn.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
2730 locuitori

Hagimus este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Hagimus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2730 de oameni. Satul Hagimus a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.