Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 mai 2012, 10:22 Concursuri, expoziţii, proiecte views 7252
25 mai 2012, 10:22 Concursuri, expoziţii, proiecte views 7252

Donduşenenii au marcat Hramul oraşului

La Hramul oraşului Donduşeni anul acesta au prezentat produsele sale cîteva unităţi comerciale. Muzicanţii şi intrepreţii grupului vocal-instrumental, condus de Anatolie Gherman, maestru în artă a Republicii Moldova, deja mulţi ani la rînd vin la Hramul oraşului Donduşeni. Repertoriul prezentat la sărbătoare a fost  interesant şi variat. Cîntecele Svetlanei Lepădatu, Igor Burlac, Daniel Horumneac şi altor solişti ai grupului nominalizat au scos la joc toţi donduşenenii, prezenţi în piaţa, care s-a transformat într-un adevărat teren de dans.

La ora 22 locuitrorii şi oaspeţii oraşului au fost felicitaţi cu ocazia Hramului de Simion Rotaru, primarul oraşului. El le-a urat tuturor sănătate, fericire, noroc şi bunăstare pentru mulţi ani înainte. Iar apoi piaţa a fost înfrumuseţată de focurile de artificii, strigătele de bucurie ale copiilor şi maturilor. Pauzele muzicale ale programului de concert ale artiştilor din republică au fost completate de numerele artiştilor amatori ai ansamblului „Primula” al Casei raionale de cultură, condus de coregraful Tatiana Neverov.

Sărbătoarea a durat pînă la ora trei dimineaţa. Ea ar fi putut continua, dar pe orăşeni în aştepta o nouă zi de muncă, la care trebuie să plece cu dispoziţie ridicată.

Sursa: tvtvd.3dn.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
3340 locuitori

Coloniţa este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Coloniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3340 de oameni. Satul Colonița a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.