Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 aprilie 2014, 10:47 Artele plastice din epoca modernă views 14613
Rîul din oraşul Durleşti va fi reamenajat, iar în oraş va apărea o stradă pietonală
Foto: tv7.md
10 aprilie 2014, 10:47 Artele plastice din epoca modernă views 14613

Rîul din oraşul Durleşti va fi reamenajat, iar în oraş va apărea o stradă pietonală

Oraşul Durleşti va deveni un oraş ECO. Asta datorită proiectului "Oraşe-eco – o viziune comună în zona transfrontalieră" care va fi implementat în orăşelul Durleşti în următoarele 22 de luni. Proiectul presupune amenajarea rîului Durleşti şi reducerea nivelului de poluare din zonă.

Proiectul transfrontalier presupune reamenajarea ecologică a rîului Durleşti pe o lungime de 1260 de metri. Totodată va fi redus şi nivelul de poluare prin prevenirea depozitării gunoaielor pe maluri.

Totodată pe marginea rîului vor fi plantaţi arbori, va fi reamenajată albia, iar locul care o dată era plin de deşeuri va deveni, o stradă pietonală. Iar pentru a păstra zona eco, managerii de proiect îşi propun să organizize seminare şi acţiuni de salubrizare.

Valoarea proiectului este de aproape 2 milioane de euro, iar 1 milion 600 de mii de euro este un grant nerambursabil oferit de Uniunea Europeană, prin programul operaţional comun România-Ucraina-Republica Moldova.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

localitati , riuri , ecologie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1633
Populația:
778 locuitori

Logofteni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Logofteni și Moldoveanca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 778 de oameni. Satul Logofteni a fost menționat documentar în anul 1633.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.