Cazacu Valeriu

Cazacu Valeriu ‒ actor.

Născut la 18 februarie 1948 în satul Mateuţi, raionul Rezina, Republica Moldova.

A absolvit Institutul de Arte de la Chișinău „G. Muzicescu” în anul 1971. A fost angajat la Teatrul muzical-dramatic de Stat „A. Puşkin”( în prezent: Teatrul Naţional „M. Eminescu”). Se filmează la studioul „Moldova-film” preponderent în roluri episodice. Nu sînt mulţi acei care cunosc, că V. Cazacu se numără printre puţinii din republică care a studiat muzicalul, este un actor plastic practic desăvîrşit şi un bun cîntăreţ. Activează cu succes la teatrul „Satiricus”, interpretînd diverse roluri de prim plan.

S-a stins din viaţă la 21 iulie 2020.

Filmografia:
Serghei Lazo”, 1967 ‒ rol episodic,
„Mînia”, 1974 ‒ rol episodic,
Toate probele sînt contra lui”, 1974 ‒ rol episodic,
„Nimeni afară de tine”, 1976 ‒ rol episodic,
Şi veni va o zi”, 1979 ‒ rol episodic,
La porţile Satanei”, 1980 ‒ rol episodic,
„Hotarul lunii iunie”, 1982 ‒ rol episodic,
Sînt gata să accept provocarea”, 1983 ‒ rol episodic ‒ domnul cu fesul,
„Cum să devii celebru”, 1983 ‒ rol episodic,
„Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ rol episodic,
Corbii prada n-o împart”, 1988 ‒ Porumbel.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
187 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Basarabeasca și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.