Ghițac Valentina

Ghițac Valentina ‒ actriţă.

Născută la 29 octombrie 1936 în comuna Drepcăuţi, raionul Briceni, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” de la Chișinău în anul 1962. A activat pe scena Teatrului muzical-dramatic de Stat „A. Puşkin” (astăzi Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. În prezent s-a filmat activ în filmele studioului „Moldova-film” şi a luat parte la dublarea filmelor în cadrul acestui studio.

Filmografia:
„Povîrnişul”, 1970 ‒ rol episodic,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ rol episodic,
Podurile”, 1973 ‒ rol episodic,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ ţărancă,
O întîmplare la festival”, 1976 ‒ rol,
Făt-Frumos”, 1977 ‒ rol episodic,
„Întîlnirea”, 1979, „Telefilm-Chișinău”‒ rol episodic,
„Casa lui Dionisie”, 1979, „Telefilm-Chișinău”‒ rol episodic,
„Hotarul lunii iunie”, 1982 ‒ rol episodic,
„Răsăritul zbuciumat”, 1984 ‒ rol episodic,
Un autobus singuratic în ploaie”, 1986 ‒ rol episodic,
„Cine arvoneşte, acela plăteşte”, 1987 ‒ rol episodic,
„Văleu, văleu, nu turna!”, 1992 ‒ rol episodic.

„Usturici”:
№ 1, 2005,
№ 2, 2006.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
2633 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Străşeni. Recea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Strășeni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2633 de oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.