Iaţcovschi Pavel

Iaţcovschi Pavel ‒ actor.

S-a născut la 7 iunie 1937 în or. Teleneşti, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova în anul 1960. A evoluat pe scena teatrului „Luceafărul”. S-a filmat în mai multe roluri episodice în pelicule, realizate la studioul „Moldova-film”.

Filmografia:
Serghei Lazo”, 1967 ‒ ofiţer,
Ultimul haiduc”, 1972 ‒ muncitor,
Podurile”, 1973 ‒ cercetaş,
„Mînia”, 1974 ‒ Mihai,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ rol episodic,
Nicuşor din tribul TV”, 1975 ‒ antrenorul de sport,
Mark Twain acuză...”, 1975 ‒ cowboy,
„Rădăcinile vieţii” 1977 ‒ rol episodic,
Cetatea” ‒ 1978 ‒ rol episodic,
Codul: „Fulgerul de sud”, 1980 ‒ rol episodic,
„La hotarul lunii iunie”, 1982 ‒ rol episodic.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.