Bucate tradiţionale
Teritoriul ţării noastre a fost de milenii o zonă agrară şi de creştere a animalelor, fapt care a determinat modul de alimentaţie a băștinașilor.
Pentru bucătăria tradiţională a moldovenilor sînt caracteristice bucatele din produsele de bază: cerealiere, animaliere, legumicole, produsele sezoniere, pomicole, viticole, ocazionale etc., iar metodele de preparare sînt: frigerea, fierberea, prăjirea, coacerea. Aceste metode de pregătire a bucatelor s-au păstrat de-a lungul secolelor şi au creat specificul tradiţional local al alimentaţiei băştinaşilor, cunoscute şi de alte popoare de pe întreg arealul Carpato-danubian.
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1895
- Populația:
- 453 locuitori
Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Trifăneşti, raionul Floreşti. Satul este situat pe malul stîng al rîului Căinari, la distanța de 20 km de oraşul Floreşti și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 453 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1895.