28 ianuarie 2011, 09:38 views 20530
Materiale din compartiment: Galeria foto |

Materiale şi ustensile pentru împletit

Materiale şi ustensile pentru împletitCalitatea şi durata obiectelor confecţionate din foi de porumb depinde mult de condiţiile de păstrare a materiei prime şi de nivelul tehnicii de prelucrare şi executare a obiectelor.

Este necesar ca împletirea din foi de porumb, ca şi celelalte feluri de împletituri din materiale vegetale, să se desfăşoare într-un atelier special şi comod pentru lucru – luminos şi cald, înzestrat cu toate cele necesare: diferite forme de lemn – ca suporturi pentru împletire, masă de lemn, puţin înclinată, ca să se scurgă apa de pe foile umede, scînduri de lemn ca suport pentru lucru, buturugi de diferite forme şi dimensiuni, foi de porumb, vas cu apă caldă, foarfece, şerveţel, croşetă, ciocan, cuie, cleştar, riglă, creion, compas.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1020 locuitori

Colosova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crasnaia Besarabia, Pobeda și Colosova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Grigoriopol și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Colosova alcătuia 1020 de oameni în anul 2000. Satul Colosova a fost întemeiat în anul 1809 cu denumirea Bergdorf.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.