11 octombrie 2010, 13:40 views 77202

Borş ca acasă

Ingrediente:

•    6 pahare apă,
•    500 g carne grasă de porc,
•    ½ căpăţînă de varză,
•    2 cepe,
•    2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
•    2 lingură pastă de roşii,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    foi de dafin,
•    sare,
•    piper negru boabe,
•    1 lingură verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
 
Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte uşor, se adaugă ceapa tăiată fidea şi pasta de roşii. Se toarnă apa fierbinte şi se fierbe pînă este gata. Apoi se pune varza tăiată fidea. Peste 7-10 minute se adaugă borşul, sarea, foile de dafin, piperul. Se dă în clocot. Borşul se condimentează cu usturoi pisat şi verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2342 locuitori

Bîrnova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Bîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Bîrnova este situat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2342 de oameni. Satul Bîrnova din ținutul Hotin, este o veche așezare rurală, menționată sub denumirea Cusearău în documentul din 20 decembrie 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.