29 februarie 2024, 17:15 views 12016

Bosca, UTA din stinga Nistrului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
72 locuitori

Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.

[în sus]Populația

Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul  2012.

[în sus]Istoria localitații

Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886. Satul a fost întemeiat de coloniști ucraineni. Hramul satului este sărbătorit pe 6 octombrie.

În perioada sovietică aici s-a aflat o brigadă a gospodăriei colective „Krasnîi Octeabri" cu sediul în s. Comisarovca Nouă, specializat în cultivarea cerealelor și creșterea vitelor cornute mici. În sat a fost deschisă o școală de 8 ani, club cu instalație cinematografică, bibliotecă, ateliere de deservire socială, oficiu poștal, grădiniță, magazin.

Comentarii

 (0)
Aici puteţi lăsa comentariul/opinia proprie cu privire la noutatea prezentată pe pagină.
Atenţie! Doar utilizatorii înregistraţi pot comenta, autentificaţi-vă, vă rugăm.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populaţia:
8 locuitori

Nistreni este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Nistreni este situat la o distanță de 45 km de oraşul Rezina şi la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Satul Nistreni a fost întemeiat în anii 60 ai secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.