|
REŢETA ZILEI: Cartofi înăbuşiţi cu ciuperci
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie. Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sînt pe jumătate gata. Apoi se adaugă ciupercile fierte şi rumenite cu ceapă, sare, piper, o parte din verdeaţă, se toarnă frişca, se acoperă cu capacul şi se înăbuşă în cuptor.
Se servesc presăraţi cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 8-10 cartofi,
- 2 linguri unt,
- ½ pahar frişcă,
- 8-12 ciuperci proaspete,
- 2 cepe,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2-3 linguri de verdeaţă tăiată.
- O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pen…
- Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
- Persoanele născute în Moldova, avînd cetățenia altor state, pot cere recunoașterea cetățeniei moldov…
- Un nou concert grandios al naistului Constantin Moscovici și Crazy Orchestra
- PROmaraton: Împreună alergăm, împreună salvăm vieți
- Moldova marchează zece ani de liberalizare a regimului de vize
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1575
- Populația:
- 2052 locuitori
Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.
Comentarii
(0)