Mergi spre compartimentul: Noi, moldovenii
12 mai 2014, 14:12 Noi, moldovenii views 29044
Campania Noi- moldovenii
12 mai 2014, 14:12 Noi, moldovenii views 29044

Campania Noi- moldovenii

Organizațiile pro-românești de tipul: Acţiunea 2012, consideră că opinia asupra propriei origini, propriei naționalităţi poate fi cumpărată. Moldovenilor li se oferă în acest scop tot felul de „turte dulci" sub forma unor filme, despre cît de bine se trăieşte în România, dar şi cît de bine e din punct de vedere material să fii român, în plus, se mai oferă "mita" colectivă, sub forma unei maşini, acelei localităţi, în care va fi înregistrat cel mai mare număr de români. Trebuie să nu-i respecţi deloc pe acei ale căror suflete și memorie istorică propui să le schimbe „pe aceste turte dulci".

Da, poporul Republicii Moldova se confruntă cu dificultăți la această etapă a dezvoltării propriului stat. De cînd există, statul nostru s-a mai ciocnit cu asemenea dificultăţi nu o dată. Dar de fiecare dată, cînd strămoșii noștri le depăşeau, poporul moldovenesc renăştea din cenușă. Poporul nostru dispune de toate cele necesare pentru aceasta: statalitate străveche, istorie bogată, cultură şi tradiţii, limbă şi endoetnonim ‒ moldoveni. Proiectul www.moldovenii.md îşi începe propria companie, bazată nu pe mită, ci pe memoria istorică, respectul faţă de strămoși și grija faţă de viitorul statului moldovenesc.

Cuvinte cheie:

tradiții , cultura , istoria , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.