Mergi spre compartimentul: Istoria
08 ianuarie 2014, 13:18 Istoria views 13669
08 ianuarie 2014, 13:18 Istoria views 13669

Descoperirea în Egipt a mormîntului unui faraon care a domnit în urmă cu 3.800 de ani


Foto: topnews.ru

O echipă de arheologi americani a identificat un mormînt vechi de 3.800 de ani ca fiind cel al lui Sobekhotep I, un faraon din cea de-a 13-a dinastie a Egiptului antic, a indicat luni Ministerul egiptean al Antichităţilor, citat de AFP.

Această descoperire, făcută în guvernoratul Sohag /sud/, este importantă, deoarece specialiştii n-au avut pînă acum decît foarte puţine informaţii despre acest faraon, ''care a domnit în Egipt timp de patru ani şi jumătate, fiind cea mai lungă domnie din acea epocă'', potrivit unui responsabil al ministerului, Ayman El-Damarani.

Echipa americană, de la Universitatea Pennsylvania, a scos la iveală în urmă cu un an impozantul sarcofag al suveranului, care cîntăreşte peste 60 de tone. Dar ea n-a putut să-l identifice pe faraon decît după descoperirea, în urmă c-o săptămînă, a unei inscripţii ce purta numele său şi care-l înfăţişa pe un tron.

Au fost descoperite, de asemenea, urne funerare, precum şi obiecte din aur care-i aparţineau faraonului.

Sursa: agerpres.ro

Cuvinte cheie:

Egipt , istoria , arheologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
466 locuitori

Mihăileni este un sat şi comună din raionul Briceni. Comuna Mihăileni se află la o distanță de 24 km de oraşul Briceni, 35 km de staţia de cale ferată Ocniţa și 216 km de Chișinău. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Mihăileni şi Grozniţa. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 466 locuitori. Prima atestare documentară a satului Mihăileni datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.