Mergi spre compartimentul: Istoria
15 martie 2013, 09:37 Istoria views 12075
15 martie 2013, 09:37 Istoria views 12075

Steagurile de luptă ale domnitorilor Moldovei expuse la Suceava

37 de steaguri de luptă ale domnitorilor Moldovei vor fi prezentate, vineri, într-o expoziţie ce va fi găzduită de Muzeul de Istorie din Suceava, anunță tv7.md. Aceasta expozitie vine sa marcheze împlinirea a 538 de ani de la victoria lui Ştefan cel Mare în bătălia de la Vaslui.

Potrivit organizatorilor, vernisajul expoziţiei "Drapelul la români" va avea loc, vineri, la Muzeul de Istorie din Suceava. Expoziţia conţine 37 de piese din colecţia colonel Petru Costin din Republica Moldova, toate fiind steaguri de luptă ale domnitorilor Moldovei.

Piesele reprezintă replici reuşite ale originalelor, precizează sursa citată. Expoziţia marchează 538 de ani de la bătălia de la Vaslui, în care oştile moldo-polono-maghiare sub comanda domnitorului Ştefan cel Mare au reputat o victorie strălucită în faţa lui Suleiman Paşa, mai arată organizatorii.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4210 locuitori

Varniţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul Varniţa este aşezat pe malul drept al Nistrului, la mică depărtare de cetatea Bender și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 4210 locuitori. Satul Varniţa este atestat documentar pentru prima oară la 15 ianuarie 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.