Mergi spre compartimentul: Cultura
27 mai 2014, 16:06 Cultura views 9594
Chișinăul va găzdui a treia ediţie a festivalului „Sax Story”
Foto: trm.md
27 mai 2014, 16:06 Cultura views 9594

Chișinăul va găzdui a treia ediţie a festivalului „Sax Story”

Iubitorii de muzică sunt aşteptaţi la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Saxofon „Sax Story", care se va desfăşura în perioada 6-8 iunie, la Chişinău. Pe parcursul celor trei seri de concerte, vor răsuna diverse creaţii, de la muzica academică, până la cea uşoară.

La inaugurarea Festivalului, pe scenă vor urca Louis-Philippe Bonin (Canada), Tomy Wega (Germania) și Sergiu Mușat (Republica Moldova). Ei vor fi acompaniați de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici", sub conducerea dirijorului Daniel Manasi (România).

Cea de-a doua zi va fi marcată de performanţa saxofonistului Domenico Luciano (Italia) și a pianistului Eugenio Catone (Italia), iar ziua a treia va culmina tradițional cu sunetele saxofonului romantic în prestaţia lui Louis-Philippe Bonin, Tomy Wega și Sergiu Mușat, acompaniaţi de formaţia „Not an idol".

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală „Nume Noi", Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici", în parteneriat cu Primăria Municipiului Chişinău.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

muzica , Chisinau , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4210 locuitori

Varniţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul Varniţa este aşezat pe malul drept al Nistrului, la mică depărtare de cetatea Bender și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 4210 locuitori. Satul Varniţa este atestat documentar pentru prima oară la 15 ianuarie 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.