Mergi spre compartimentul: Cultura
15 aprilie 2015, 11:23 Cultura views 7863
Obiecte de cult expuse la Muzeul de Etnografie
15 aprilie 2015, 11:23 Cultura views 7863

Obiecte de cult expuse la Muzeul de Etnografie

Peste 100 de obiecte de cult, vechi, adunate din bisericile din raionul Rezina sunt expuse, până pe 3 mai, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală cu ocazia sărbătorii „A Treia Zi de Paşti", marcată la muzeu al 17-lea an consecutiv. O colecţie deosebită provine de la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului" din satul Cinişeuţi, raionul Rezina, care nu a fost închisă niciodată, transmite IPN.

Şefa secţiei expoziţii a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Valentina Onofriescu, coordonatorul expoziţiei, a declarat că aceasta a fost organizată cu ajutorul Mitropoliei Moldovei şi a Chişinăului, şi a administraţiei Protopopiatului raionului Rezina. „Am reuşit să aducem în faţa publicului o colecţie care cuprinde aproape pe de-a-ntregul zona raionului Rezina. Expoziţia conţine icoane, obiecte de cult şi cărţi rare. Majoritatea exponatelor datează din sfârşitul secolului al XVIII-lea începutul secolului al XX-lea", a declarat Valentina Onofriescu.

În fiecare an, în a treia zi de Paşti muzeul aduce exponate rare şi organizează un concert de tradiţii şi colinde pascale. Spre atenţia vizitatorilor sunt aduse şi ouăle încondeiate realizate în cadrul atelierului care se desfăşoară anual în preajma Sfintelor Sărbători de Paşti în cadrul muzeului.

Intrarea la expoziţie este liberă.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

expoziție , muzeu , cultura , biserica , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
434 locuitori

Constantineşti este un sat din cadrul comunei Goteşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Constantineşti a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.