Mergi spre compartimentul: Cultura
04 august 2015, 09:32 Cultura views 11571
Fotografi moldoveni participă la una dintre cele mai mari expoziţii de fotografie (Foto)
Foto: rosphoto.com
04 august 2015, 09:32 Cultura views 11571

Fotografi moldoveni participă la una dintre cele mai mari expoziţii de fotografie (Foto)

Fotografi din Republica Moldova participă la una dintre cele mai mari expoziţii de profil care se desfăşoară în perioada 1 august - 1 noiembrie în capitala Federaţiei Ruse. Expoziţia „Prietenia Popoarelor" prezintă lucrări ale fotografilor din 15 ţări post-sovietice.

Potrivit rosphoto.com, vizitatorii evenimentului vor avea ocazia unică de a cunoaște fostele țări ale Uniunii Sovietice.

„Oaspeții se vor familiariza cu obiceiurile, tradițiile și cultura popoarelor, vor admira frumusețea naturii și vor contempla realitatea vieții contemporane deplasându-se doar imaginar prin intermediul unei ample expoziții de fotografii", menționează sursa citată.

Autorii acestui proiect au încercat să redea cu ajutorul aparatului de fotografiat nu doar minunatele priveliști, ci și atmosfera care predomină în fiecare țară, starea de spirit și emoțiile oamenilor din imagini. Expoziția este concepută în așa fel ca cei prezenți în sală să resimtă acea unitate de inimi și acele adevărate sentimente frățești care, cândva, uneau locuitorii unuia din cele mai mari state din lume.

La eveniment participă peste 100 de fotografi din Republica Moldova, Belarus, Ucraina, Kazahstan, Armenia, Uzbekistan, Azerbaidjan, Georgia, Letonia, Lituania, Tadjikistan, Turkmenistan, Kârgâzstan și Estonia. Exponenții fiecărui stat prezintă fotografii repartizate în câteva genuri: peisaj, portret și reportaj.

Mihail Kalarashan (Moldova)

Serghei Cebotari (Moldova)

Roveliu Buga (Moldova)

Vitali Bolucevschi (Moldova)

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Moldova , expoziție , fotografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
608 locuitori

Cîrneşti este un sat din cadrul comunei Brătuleni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 608 oameni. Satul Cîrnești a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.