Mergi spre compartimentul: Cultura
05 aprilie 2016, 11:15 Cultura views 8797
Cîți vizitatori au pășit pragul celor mai cunoscute muzee din Chișinău anul trecut
05 aprilie 2016, 11:15 Cultura views 8797

Cîți vizitatori au pășit pragul celor mai cunoscute muzee din Chișinău anul trecut

Deși s-ar părea că majoritatea oamenilor ar prefera să meargă la un film decât să viziteze un muzeu, datele demonstrează că din ce în ce mai mulți cetățeni vizitează muzeele din capitală.

ZUGO a mers în 5 cele mai populare muzee din Chișinău pentru a afla cât de des acestea sunt vizitate. Îmbucurător este faptul că, de la an la an, numărul vizitatorilor continuă să crească.

Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Gazdă a numeroaselor evenimente culturale și nu numai, Muzeul Național de Istorie, în anul 2015, a fost vizitat de 73.245 persoane. Din numărul de vizitatori, 60 % constituie elevii și studenții.

Administratorii afirmă că numărul vizitatorilor anual continuă să crească.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei. Anul trecut, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a înregistrat un număr de 72.228 de vizitatori, aceasta semnificând în medie 231 persoane pe zi.

Dintre aceștia: maturi - 54 %, elevi - 28,2 %, preșcolari – 6,2 %, turiști – 6 %, studenți – 3,6 %, pensionari – 1,2 %, militari – 0,8 %.

Muzeul Național de Artă a Moldovei. Conform raportului pentru anul 2015, MNAM a fost vizitat de aproximativ 24.000 de persoane pe parcursul anului. În medie, circa 2000 de vizitatori au pășit pragul muzeului în fiecare lună.

Muzeul „Turnul de Apă" din Chișinău. Turnul de apă, anul trecut a găzduit 10.500 vizitatori, având în medie aproximativ 800 vizitatori lunar. În mare parte muzeul a fost vizitat de studenți și elevi.

Muzeul Zemstvei. Gazdă a numeroaselor masterclass-uri, traininguri, concerte, care se petrec cu acordul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, căruia îi aparţine clădirea, anul trecut muzeul a găzduit aproximativ 6000 de persoane.

Potrivit tuturor administratorilor muzeelor, cei mai mulți vizitatori sunt în luna mai, iar cei mai puțini în luna ianuarie.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

muzeu , Chisinau , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
244 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 244 de oameni. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1720.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.