Mergi spre compartimentul: Cultura
01 mai 2016, 11:25 Cultura views 6260
Admirate în Italia, Franța, lucrările Olgăi Percinschi au ajuns și la Chișinău
01 mai 2016, 11:25 Cultura views 6260

Admirate în Italia, Franța, lucrările Olgăi Percinschi au ajuns și la Chișinău

Recent, în capitală au fost expuse lucrările pictorilor autohtoni în cadrul evenimentului „Seara de Artă".

Printre tablourile vernisate s-au numărat și cele ale pictoriței Olga Percinschi, cea care este recunoscută nu doar acasă, dar și peste hotarele țării, relatează Noi.md.

Lucrările Olgăi Percinschi au fost expuse la fel, în Italia și Franța. Vizitatorii Muzeului „Louvre" din Paris au avut ocazia să-i admire creațiile la finele anului trecut. Tot atunci, Olga și-a expus lucrările și la expoziția „Arte Padova" din Italia. La Chișinău, picturile acesteia au fost expuse în lipsa autoarei, deoarece Olga în prezent se află în SUA.

Pictura pentru Olga a devenit un stil de viață: „Eu găsesc în tot ce fac frumosul. Mie îmi place să mă îmbrac frumos, să vorbesc frumos, să văd oameni frumoși, să creez frumusețea, chiar dacă nu poate fi totul ideal în viață. Iar arta pentru mine înseamnă ceva nou. Totuși, dacă frumusețea nu este utilă atunci ea este moartă. Eu cînd pictez un tablou nu îl pictez pentru mine, dar redau emoții pentru oamenii din jurul meu", afirma pictorița în cadrul unui interviu.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

pictor , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
282 locuitori

Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.