Mergi spre compartimentul: Cultura
26 iunie 2016, 15:00 Cultura views 6668
Manifestarea dorului faţă de patria sa natală (foto)
26 iunie 2016, 15:00 Cultura views 6668

Manifestarea dorului faţă de patria sa natală (foto)

Anna Mazur, preşedinta Asociaţiei Obşteşti „Mişcarea Culturală Belarusă din Moldova" fiind împătimită de arta fotografică a redat în imagini conceptul de „Родныя сялiбы/Plai Natal", lucrările sale fiind reunite într-o expoziţie cu acelaşi nume, găzduită de Biroul Relaţii Interetnice.

Cele cca 25 de fotografii sînt de fapt o manifestare a dorului faţă de patria sa natală Republica Belarus, de casă, de neam, faţă de bunei şi străbunei şi înfățișează locuri cu totul speciale din oraşul Minsk, unde s-a născut autoarea, dar şi veşnicia de la sate.

La deschidere au participat reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, pictori, fotografi, membri ai organizaţiilor etnoculturale. Prezent la inaugurarea expoziţiei, Alexandr Istomin, Însărcinatul cu afaceri al Republicii Belarus în ţara noastră a menţionat că lucrările expuse contribuie la dezvoltarea dialogului intercultural, unind atît etnicii belaruşi, cît şi minorităţile naţionale din Republica Moldova.

Pictorul Veaceslav Ignatenco a remarcat că expoziţia se deosebeşte prin tematică, prezentare, atitudine, căldură şi nerv, ce prezintă locurile de care este legată autoarea.

În semn de înaltă recunoştinţă şi stimă, reprezentanţii Biroului Relaţii Interetnice i-au înmînat dnei Anna Mazur o scrisoare de mulţumire pentru promovarea culturii, datinilor, tradiţiilor şi limbii poporului belarus, în contextul toleranţei interetnice şi integrării civice a etnicilor belaruşi din Republica Moldova, şi a felicitat autoarea cu ziua de naştere, dorindu-i succese şi multe realizări pe tărîmul profesional activînd în calitate de maestru în fotografie.

Hanna Mazur este membra Uniunii Artiştilor Fotografi din R. Moldova şi a Clubului foto „Luceafărul". Lucrările sale au fost expuse atît în Republica Moldova, cît şi în ţara de baştină Republica Belarus.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Belarus , fotografie , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
675 locuitori

Bobeica este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobeica, Draguseni și Dahnovici. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Bobeica a fost menționat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.