Mergi spre compartimentul: Cultura
26 ianuarie 2017, 10:55 Cultura views 3301
Cum Eugen Doga își va sărbători cea de-a 80-a aniversare (Doc)
26 ianuarie 2017, 10:55 Cultura views 3301

Cum Eugen Doga își va sărbători cea de-a 80-a aniversare (Doc)

În acest an maestrul Eugen Doga își va sărbători cea de-a 80-a aniversare. Cu acest prilej vor fi organizate un șir de activități culturale.

Printre acțiunile preconizate se numără organizarea concertului jubiliar, montarea spectacolului de balet „Luceafărul" de Eugen Doga, desfășurarea spectacolelor camerale, organizarea concertelor de gală în localitățile din țară cu participarea maestrului.

Proiectul hotărîrii Guvernului cu privire la „sărbătorirea aniversării a 80-a a compozitorului Eugen Doga", elaborat de Ministerul Culturii, a fost aprobat de cabinetul de miniștri pe 25 ianuarie.

Maestrul Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1938 în satul Mocra, raionul Rîbnița. A studiat la Școala de Muzică „Ștefan Neaga" din Chișinău, apoi la Conservatorul de Stat din Chișinău, la clasa de violoncel a lui G. Hohlov, și la Institutul de Arte „Gavriil Muzicescu" din Chișinău, la clasa de compoziție a profesorului Solomon Lobel.

Eugen Doga deține titlurile de artist al poporului, laureat al Premiului de Stat, cavaler al Ordinului Republicii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Eugen Doga , cultura , aniversarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
3765 locuitori

Hîjdieni este un sat şi comună din raionul Glodeni. Hîjdieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3765 de oameni. Satul Hîjdieni a fost atestat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.