Mergi spre compartimentul: Cultura
01 martie 2017, 12:55 Cultura views 3115
Expoziţie dedicată aniversării a 25-a a stabilirii relaţiilor diplomatice moldo-americane
01 martie 2017, 12:55 Cultura views 3115

Expoziţie dedicată aniversării a 25-a a stabilirii relaţiilor diplomatice moldo-americane

O expoziţie de fotografii şi documente consacrată aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii a fost inaugurată astăzi la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.

La eveniment au participat ministrul Culturii, Monica Babuc, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, James D. Pettit, primul Ambasador al SUA în R. Moldova, Mary Pendleton, și primul Ambasador al Moldovei în SUA, Nicolae Țîu, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău.

În alocuțiunea sa, ministrul Culturii, Monica Babuc a menţionat că timp de 25 de ani, Statele Unite ale Americii au acordat Republicii Moldova asistenţă şi suport financiar în diferite domenii. Potrivit oficialului, graţie acestui sprijin au fost renovate mai multe instituţii de cultură din întreaga ţară.

Ministrul Culturii şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Guvernul american pentru sprijinul acordat în cadrul proiectului de restabilire a Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Căuşeni, proiectului USAID legat de Complexul cultural Orheiul Vechi, proiectului de conservare a limbii şi tradiţiilor culturale ale poporului găgăuz ş.a.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, James D. Pettit, a subliniat, la rîndul său, că pe parcursul celor 25 de ani relaţiile bilaterale dintre cele două ţări au cunoscut o dezvoltare aprofundată şi această dezvoltare are continuitate.

În cadrul evenimentului, Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei" a lansat un plic consacrat aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre R. Moldova și SUA.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii au fost stabilite la 28 februarie 1992.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Chisinau , cultura , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
3335 locuitori

Cotiujenii Mari este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotiujenii Mari, Cuşelăuca, loc.st.cf. Cobîlnea. Localitatea este situată la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 143 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3335 de oameni. Satul Cotiujenii Mari a fost menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.