Mergi spre compartimentul: Cultura
15 iulie 2011, 11:01 Cultura views 6765
15 iulie 2011, 11:01 Cultura views 6765

Concert de muzică clasică în aer liber

Unele dintre cele mai celebre piese clasice ale marilor compozitori europeni vor fi interpretate în cadrul ediţiei a X-a a concertului tradiţional de vară. În acest an, concertul se va desfăşura sub genericul „Prin muzică în Europa”. Potrivit organizatorilor, toate creaţiile selectate pentru acest eveniment sînt adevărate şlagăre. „Artiştii vor interpreta muzica lui Mozart, Wagner, Chopin, Verdi, Sarasate, Beethoven şi mulţi alţi compozitori renumiţi”, a spus directorul concertului, Svetlana Bivol. Ea a mai adăugat că ediţia jubiliară a concertului va începe şi se va sfîrşi cu lucrarea marelui compozitor german L. V. Beethoven „Oda Bucuriei” din Simfonia nr.9. „Oda Bucuriei” nu s-a mai cîntat în aer liber. Este destul de complicat, deoarece necesită multă forţă. Anul acesta, anume datorită acestei lucrări s-a inclus şi corul în programul concertului, ca muzica să sune mai monumental şi mai deosebit”, a mai adăugat Svetlana.

Programul concertului va include evoluarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naţionale sub conducerea dirijorului Mihai Agafiţa şi a Corului de Cameră condus de Ilona Stepan. De asemenea, pe scenă vor urca soliştii: Liliana Marin (mezzo-soprană), Ionel Manciu (vioară), Dan-Iulian Druţac (vioară) şi Ştefan Negură (nai). Concertul va avea loc duminică, 17 iulie, la Teatrul Verde din Chișinău. Evenimentul este organizat de Ambasada Germaniei.

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1011 locuitori

Puţintei este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Puţintei, Dişcova și Vîprova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 locuitori. Satul Puțintei a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.