Mergi spre compartimentul: Cultura
18 octombrie 2012, 10:56 Cultura views 9673
18 octombrie 2012, 10:56 Cultura views 9673

Un moldovean a luat premiul pentru cel mai bun film

„Hunger“, realizat de Alexei Pătrașcu, a fost ales de juriu cel mai bun film, din cele 21 prezentate la Festivalul Internațional de Film Animat Animest București 2012, relatează tv7.md.

Este prima sa animație care a obținut succesul la care nu s-a așteptat, spune Alexei. A decis să participe la Festivalul Internațional de Film Animat Animest mai mult pentru a vedea care va fi feedback-ul. „Animația cu care am participat la festival, a fost mai mult un test, dar care, în rezultat, a ajuns să fie o animație”, spune Alexei Pătrașcu.

Anul acesta Animest va fi pentru a doua oară și la Chișinău. În perioada 1-4 noiembrie vor fi proiectate mai multe filme animate, printre care, cu siguranță, va fi și animația cîștigătoare la competiția românească, cea al animatorului în devenire, Alexei Pătrașcu.

Cuvinte cheie:

cultura , Festival , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
5095 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi şi la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populația satului constituie 5095 de oameni. Satul este atestat documentar în anul 1711 cu denumirea de Bulboaca Tătărască.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.