Mergi spre compartimentul: Cultura
22 ianuarie 2013, 12:42 Cultura views 3805
22 ianuarie 2013, 12:42 Cultura views 3805

Încă un muzeu a fost trecut la finanţarea Ministerului Culturii

Încă un muzeu a fost trecut la finanţarea Ministerului Culturii. Este vorba de Muzeul National de Literatura “M.Kogălniceanu”. Timp de 48 de ani, acesta a fost ingrijit de Uniunea Scriitorilor, iar in ultima perioada, nefiind renovat se afla la un pas de disparitie. Pentru a evita acest lucru, Uniunea Scriitorilor l-a transferat astăzi la balanţa statului, relatează tv7.md

Muzeul a fost creat la dorinta scriitorilor din Moldova în anul 1965. De atunci si pînă în present au fost adunate circa 100 de mii de piese muzeale. Fiind vorba de manuscrise de epocă, volume de cărti cu caracter laic şi religios, precum si picturi. Insă, nici pînă în present, lucrările nu sunt expuse într-o încăpere pentru public, ci păstrate în subsoluri, conditii ce le-ar putea distruge complet.

De aceea, Uniunea Scriitorilor a solicitat statului să preia muzeul la balanţa sa, pentru a fi in datoria Ministerulu Culturii de al restabili.
Astfel, o dată ce vor primi finantare din partea statului, scriitorii sustin că vor trece direct la renovarea acestuia si expunerea lui publicului larg.

 

Cuvinte cheie:

muzeu , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
50 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 50 de oameni. Satul Cot a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.