Mergi spre compartimentul: Cultura
18 mai 2013, 09:41 Cultura views 7114
18 mai 2013, 09:41 Cultura views 7114

„Noaptea muzeelor” la Chișinău

Bătăliile istorice și expozițiile de artă, tot ceea ce în timpul obișnuit nu îi este accesibil vizitatorului de rînd, vor fi prezentate pe 18 mai în cadrul acțiunii anuale „Noaptea muzeelor”.

În noaptea de sîmbătă spre duminică, în toată țara va fi organizată acțiunea anuală ”Noaptea muzeelor”. Toți doritorii vor putea vizita expozițiile gratis, relatează tv7.md.

Organizatorii acțiunii au pregătit pentru vizitatori muzeelor pe timp de noapte, master-class, jocuri istorice, dar și un șou teatralizat. Muzeul național de istorie și arheologie îi va surprinde pe vizitatori cu un program special. De asemenea, doritorii își vor putea încerca aptitudinile la tragerea cu arcul, la jocul de cărţi și table din timpurile străvechi. De asemenea, vor fi invitați la un ospăț antic.

Pe lîngă valoarea artistică, exponatele unice prezentate în muzeele din capitală, au și o valoare turistică. Merită menționat faptul că în acest an, acțiunea nocturnă coincide cu Ziua Internațională a Muzeelor, care include un program cognitiv special pentru copii și elevi. Pe 18 mai, muzeele din capitală își vor deschide ușile la ora 10 dimineața, iar programul distractiv va continua pînă la ora 2 . Intrarea în muzee va fi liberă.

Cuvinte cheie:

muzeu , Chisinau , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
57 locuitori

Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.