Go to section: Culture
18 may 2013, 09:41 Culture views 7115
18 may 2013, 09:41 Culture views 7115

„Noaptea muzeelor” la Chișinău

Bătăliile istorice și expozițiile de artă, tot ceea ce în timpul obișnuit nu îi este accesibil vizitatorului de rînd, vor fi prezentate pe 18 mai în cadrul acțiunii anuale „Noaptea muzeelor”.

În noaptea de sîmbătă spre duminică, în toată țara va fi organizată acțiunea anuală ”Noaptea muzeelor”. Toți doritorii vor putea vizita expozițiile gratis, relatează tv7.md.

Organizatorii acțiunii au pregătit pentru vizitatori muzeelor pe timp de noapte, master-class, jocuri istorice, dar și un șou teatralizat. Muzeul național de istorie și arheologie îi va surprinde pe vizitatori cu un program special. De asemenea, doritorii își vor putea încerca aptitudinile la tragerea cu arcul, la jocul de cărţi și table din timpurile străvechi. De asemenea, vor fi invitați la un ospăț antic.

Pe lîngă valoarea artistică, exponatele unice prezentate în muzeele din capitală, au și o valoare turistică. Merită menționat faptul că în acest an, acțiunea nocturnă coincide cu Ziua Internațională a Muzeelor, care include un program cognitiv special pentru copii și elevi. Pe 18 mai, muzeele din capitală își vor deschide ușile la ora 10 dimineața, iar programul distractiv va continua pînă la ora 2 . Intrarea în muzee va fi liberă.

Keywords:

muzeu , Chisinau , istoria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1673
Populația:
10465 locuitori

Glodeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Glodeni. Amplasat în nord-vestul republicii, în lunca Prutului, oraşul Glodeni este situat la o distanţă de 168 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 10465 de locuitori. Prima menţiune documentară a satului Glodeni dateză din anul 1673.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.