Mergi spre compartimentul: Cultura
22 decembrie 2022, 11:00 Cultura views 1152
Biblioteca Națională a deschis o expoziție aniversară dedicată poetului Vasile Romanciuc
22 decembrie 2022, 11:00 Cultura views 1152

Biblioteca Națională a deschis o expoziție aniversară dedicată poetului Vasile Romanciuc

O expoziție de documente cu genericul ”... Știe cu îngerii a conversa”, dedicată aniversării a 75-a de la nașterea poetului Vasile Romanciuc a fost deschisă la Biblioteca Națională.

Solicitată de agenție, Tatiana Gheiceanu, șefa secției Lectură Publică, curatorul expoziției, a menționat că aceasta cuprinde circa 100 de publicații din colecțiile bibliotecii: cărți, ediții periodice ce reflectă opera poetului, traduceri în alte limbi și critica literară despre creația protagonistului și este sistematizată în trei compartimente: ”Vasile Romanciuc, lumina glasului lăuntric”, ”Traduceri, alcătuiri și selecții” și ”Vasile Romanciuc, poet al firescului şi candorii”.

Potrivit sursei citate, în context, Biblioteca Națională și Institutul de Filologie „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” organizează Ședința Clubului Literar „Homo Aestheticus” cu genericul „Vasile Romanciuc: 75 de ani de la naștere”. Evenimentul se va desfășura miercuri, 21 decembrie, la ora 14.00, în Sala Colecție Arte și Hărți a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Vasile Romancuc s-a născut la 17 decembrie 1947 în satul Bădragii Noi, Edineţ. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (1976), membru al PEN-Centrului Internațional (1996).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

expoziție , poet , Biblioteca Nationala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.