Mergi spre compartimentul: Cultura
01 aprilie 2024, 16:30 Cultura views 647
Ministerul Culturii, despre o posibilă comasare a Ansamblului Academic
01 aprilie 2024, 16:30 Cultura views 647

Ministerul Culturii, despre o posibilă comasare a Ansamblului Academic "JOC" cu o altă instituție

Ministerul Culturii a venit cu un răspuns la solicitarea Noi.md privind pregătirea unei eventuale proceduri de comasare a Ansamblului Academic "JOC" cu o altă instituție.

Săptămîna trecută, redacția Noi.md a fost contactată de persoane, care au dorit să-și păstreze anonimatul, și care au comunicat faptul că ar urma să fie schimbat statutul Baletului Național al Moldovei "JOC", acesta urmînd să fie comasat cu o altă instituție.

Potrivit surselor, în acest sens ar exista deja documentele pregătite la Ministerul Culturii. Persoanele în cauză s-au arătat îngrijorate de faptul că Baletul ar putea fi lipsit de propriul sediu, amplasat pe strada Mesager din capitală, și că, eventual ar putea urma disponibilizări.

În urma examinării solicitării Noi.md de a comenta situația, astăzi am primit răspuns din partea Ministerului Culturii la acxest subiect.

"Nu există acte în cadrul Ministerului Culturii care să vizeze inițierea procedurii de comasare a Baletului "JOC" cu o altă instituție.

Orice procedură de reorganizare a instituțiilor în cadrul cărora Ministerul Culturii are calitatea de fondator, se inițiază și se desfășoară în strictă conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr. 610/2018 pentru aprobarea Regulamentului Guvernului și cu Legea nr. 239/2008 privind transparenţa în procesul decizional", se aratră în răspuns.

Totodată, reprezentanții Serviciului de presă al Ministerului Culturii ne-au confirmat faptul că astăzi, ministrul Sergiu Prodan a discutat cu membrii colectivului Ansamblului "JOC", fără a ne specifica natura acestor discuții.

Redacția Noi.md continuă să urmărească evoluția acestei situații în jurul Ansamblului Academic "JOC" și va reveni cu detalii.

Ansamblul Naţional Academic de Stat de Dansuri Populare "JOC", colectiv emerit din Republica Moldova, Laureat al concursurilor republican şi internaţionale, a fost înființat în august 1945. Încă de la început, s-a afirmat ca o instituţie de colectare şi fructificare a tradițiilor moldovenești, devenind în timp una din cărțile de vizită ale artei şi culturii naţionale.

Mai multe informații despre acest ansamblu pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1735
Populația:
3108 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.