Mergi spre compartimentul: Bucătăria
16 august 2023, 13:05 Bucătăria views 59549
16 august 2023, 13:05 Bucătăria views 59549

REŢETA ZILEI: Porumb cu mere, prune uscate şi friganele

Mod de preparare:

Porumbul se fierbe împreună cu zeama din conserve 3-5 min, se scurge prin strecurătoare, se pune în oală, se fierbe puţin, apoi se adaugă untul, sarea, zahărul, prunele opărite, curăţate şi mărunţite, ceapă tăiată şi prăjită, pasta de roşii. Toate se amestecă şi se fierb încă puţin. Merele se curăţă de coajă şi seminţe, se taie felii, se prăjesc puţin cu unt.

Cînd se serveşte, porumbul se pune grămăjoară în centrul farfuriei, de jur împrejur se pun friganele şi feliile de mere, se garniseşte cu pătrunjel.

Prepararea friganelelor: Franzela se curăţă de coajă, miezul se taie felii, se moaie bine într-un amestec de ou, frişca şi zahăr şi se prăjesc în unt.

Ingrediente:

  • 4 pahare porumb fiert sau conservat,
  • ½ pahar de prune uscate,
  • 2-3 mere,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri de pastă de roşii,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 lin­gură de verdeaţă tocată,
  • sare.

Pentru friganele:

  • ¼ franzelă albă,
  • 1 ou,
  • 1 lingură unt,
  • ½ pahar lapte,
  • 1 linguriţă zahăr.

Cuvinte cheie:

reteta , bucataria , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
3308 locuitori

Scumpia este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Scumpia, Hîrtop și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 140 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3308 oameni. Satul Scumpia a fost menționat documentar la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.