Mergi spre compartimentul: Cinematografia
26 martie 2016, 10:25 Cinematografia views 7970
Chișinăul – gazda Festivalului Filmului Italian-2016
26 martie 2016, 10:25 Cinematografia views 7970

Chișinăul – gazda Festivalului Filmului Italian-2016

În perioada 8-9 aprilie Chișinăul va fi gazda celei de-a doua ediții a Festivalului Filmului Italian. Evenimentul este organizat cu suportul Ambasadei Italiei în Republica Moldova. Acest eveniment cultural este menit să ne ofere o mai bună cunoaştere a culturii italiene, dar, în special, să faciliteze apropierea celor două culturi.

Filmele vor fi proiectate la Centrul Cultural Odeon, str. Mihai Eminescu 55.

Cinefilii vor avea ocazia să vizioneze 2 filme: pe data de 8 aprilie drama: "La mossa del pinguino" ("Mișcarea pinguinului"), în regia tînărului regizor Claudio Amendola, iar pe data de 9 aprilie comedia: „Buon giorno, Papa!" („Bună dimineața, Tată!"), în regia lui Eduardo Leo.

Spectatorii vor avea ocazia, lăsînd un pic la o parte filmele cu efecte speciale, să privească filme care ne fac să ne punem întrebări, să trăim și să visăm adevărata dramă și comedie, care constituie, de fapt, esența vieții noastre.

Festivalul Filmului Italian este o ocazie de a vedea care sînt realitățile cu care se confruntă italienii, a înțelege mai bine prezentul, cadrul istoric sau chiar pentru a renunța la propriile stereotipuri.

Intrarea la proiecțiile filmelor este liberă și fără îndoială nu putem rata un eveniment cultural demn de toată atenția.

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneştiSpeciile şi genurile cinematografieiFilmul televizatCineaştii moldoveniPersonalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md

 

 

Cuvinte cheie:

Festival , film , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1024 locuitori

Tabăra este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1024 de oameni. Satul Tabăra a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.