Mergi spre compartimentul: Cinematografia
09 februarie 2013, 10:15 Cinematografia views 7982
09 februarie 2013, 10:15 Cinematografia views 7982

Filmele lui Valeriu Jereghi se întorc pe marele ecran

Au cutreierat întreaga Europă și s-au întors acasă cu premii din cele mai inalte. Sînt filmele din regia lui Valeriu Jereghi și pe care chisinăuinenii au ocazia să le revadă în următoarele 3 zile. Maestrul si-a propus difuzarea pe ecran a propiilor productii cu scopul de a reanima cinematografia autohtonă, care a avut de suferit în ultimii 20 de ani, relatează tv7.md.  

De azi și pînă duminică cinefilii vor putea urmări 6 filme regizate de maestrul în artă Valeriu Jereghi, precum Arrividerci, Mirajul Dragostei, Iona, Disident, Ar fi o altă soartă, Și va fi. Totodată, vor fi difuzate si mai multe scurtmetraje ale debutanților în cinematografie, pe care regizorul vrea să ii promoveze. Prin premiile pe care le-a adus acasă din întreaga Europă, Valeriu Jereghi sustine că Moldova are șanse să intre în spatiul European, dacă cineaștii tineri vor fi susținuti de autorități.

Valeriu Jereghi consideră că „noi sîntem cunoscuți în lume, nu sîntem reîntorși în cinematografie si fiind izolati de niste treburi necunoscute noi nu avem posibilitate să întindem o mina celor care vin în urma noastră, am în vedere cinematpografia tînără de mîine, și băieții care intră azi în cinematografie intră doar cu dragoste, nu mai mult, ei nu au suport de la stat”.

Tot în acest sens, ministrul Culturii a spus că pînă la finele lunii februarie urmează să fie elaborată o noua strategie a culturii, în care se vor regăsi soluții pentru reînvierea cinematografiei, problema constă în lipsa de management eficient.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
99 locuitori

Valea Satului este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 99 de oameni. Satul Valea Satului a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.