Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
23 august 2014, 12:23 Sărbători şi obiceiuri views 14188
De Ziua Vinului sînt aşteaptați circa 100 mii de vizitatori
23 august 2014, 12:23 Sărbători şi obiceiuri views 14188

De Ziua Vinului sînt aşteaptați circa 100 mii de vizitatori

Comisia pentru organizarea sărbătorii anuale „Ziua Naţională a Vinului" a dezbătut conceptul evenimentului. Printre activităţile programate, devenite deja tradiţionale, se numără prezentări şi show-uri ale meşterilor populari, ale pictorilor stradali şi fotografilor, master-class-uri şi degustări de vinuri, show-uri culinare.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a solicitat să fie consolidate eforturile tuturor actorilor în vederea bunei organizări a acestui eveniment ce ne reprezintă ţara. „Este foarte bine să preluăm practicile bune din anii precedenţi, dar şi să venim cu abordări inovative pentru a surprinde oaspeţii din străinătate şi cetăţenii noştri", a spus ministrul.

În anii precedenţi la „Ziua Naţională a Vinului" participau circa 40-44 mii de oameni. În acest an, organizatorii se aşteaptă la un flux de circa 100 mii de persoane, inclusiv turişti şi jurnalişti din străinătate.

„Ziua Naţională a Vinului" va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe 4-5 octombrie.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , vin , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.