Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
03 octombrie 2014, 10:02 Sărbători şi obiceiuri views 15993
De Ziua vinului va avea loc un master class cu degustare de vinuri
Foto: ritmstyle.ru
03 octombrie 2014, 10:02 Sărbători şi obiceiuri views 15993

De Ziua vinului va avea loc un master class cu degustare de vinuri

Cum să savurezi corect un vin bun? Cum să-i simţi aroma inedită şi gustul inconfundabil? Răspunsurile la aceste întrebări le puteţi afla în cadrul Zilei Naţionale a Vinului, de la sfîrşitul acestei săptămîni. Oenologi din Moldova vor oferi un master class cu degustare de vinuri.

Temperatura, timpul potrivit şi asocierea cu bucatele potrivite, sunt cîteva din regulile de bază de care trebuie să ţinem cont atunci cînd servim vin. Consumul în cantităţi moderate este o altă regulă, adesea neglijată de moldoveni. De aici şi prima greşală, în cazul în care vrem să savurăm această licoare.

Toate regulile şi secretele de degustare a vinului le puteţi afla în cadrul master class-urilor oferite în locuri special amenajate de Ziua Naţională a Vinului. Costul unui bilet la şcoala vinului va fi de 50 de lei, iar studenţii vor beneficia de o reducere de 50%. În acest an, organizatorii îşi doresc să schimbe accentele sărbătorii, astfel încît miza să fie promovată cultura vinului. Ziua Naţională a Vinului va fi sărbătorită la sfîrşitul acestei săptămîni, pe 4 şi 5 octombrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

vin , Ziua vinului , degustare , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
2776 locuitori

Teţcani este un sat şi comună din raionul Briceni. Teţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Teţcani se află la o distanță de 27 km de oraşul Briceni şi la 260 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2776 de oameni. Prima atestare documentară a satului Teţcani datează din anul 1577.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.