Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
24 aprilie 2015, 10:03 Sărbători şi obiceiuri views 9487
Parlamentul R. Moldova va organiza un şir de manifestaţii de Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat
24 aprilie 2015, 10:03 Sărbători şi obiceiuri views 9487

Parlamentul R. Moldova va organiza un şir de manifestaţii de Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat

Moldova marchează, luni, Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat. La iniţiativa, şefului Legislativului, Andrian Candu, Parlamentul va organiza un şir de manifestaţii cu genericul "Tricolorul la cei 25 de ani". De dimineaţă va avea loc şedința solemnă a Parlamentului.

La eveniment au fost invitați şeful statului, Nicolae Timofti, premierul Chiril Gaburici, primul președintele Mircea Snegur, dar şi alţi oficiali.

Totodată, în holul Legislativului va fi organizată o expoziție de drapele. Începând cu ora 19, orchestra Prezidențială va susține un recital de muzică în scuarul Parlamentului, iar la ora 20 în scenă va intra "Chișinău Youth Orchestra". De asemenea, publicul va asista în premieră și la un show de lumini.

Clădirea Parlamentului va fi iluminată din exterior în culorile tricolorului. Totodată, în perioada 27 – 30 aprilie vor fi organizate mai multe excursii prin clădirea Parlamentului ale tinerilor. Deputații le vor vorbi vizitatorilor despre activitatea lor parlamentară.

"Purtat în inimi și la piept, tricolorul este un simbol al libertății și independenței Republicii Moldova. La 27 aprilie, vă îndemn să onorăm cu mândrie tricolorul nostru și să oferim un exemplu generațiilor viitoare despre dragostea față de țară și simbolurile naționale", a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost oficializat ca Drapel de Stat la 27 aprilie 1990.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

drapel , Moldova , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1569 locuitori

Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.