Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
01 mai 2015, 10:10 Sărbători şi obiceiuri views 10421
Parlamentul a adoptat Programul de acţiuni consacrate Anului Veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial
01 mai 2015, 10:10 Sărbători şi obiceiuri views 10421

Parlamentul a adoptat Programul de acţiuni consacrate Anului Veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial

Parlamentul a adoptat cu majoritatea de voturi Hotărârea Cu privire la Programul naţional de acţiuni consacrate Anului Veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial, transmite News-Moldova.

În document se spune că „autorităţile şi instituţiile publice vor întreprinde măsurile de rigoare în vederea realizării Programului menţionat", iar „Guvernul va efectua controlul asupra implementării acestui Program.".

Planul de acţiuni aprobat de parlament prevede organizarea activităţilor de restaurare şi amenajare a complexelor memoriale, cimitirelor şi monumentelor militare, precum şi salubrizarea teritoriilor aferente, implicarea tinerilor în acţiunile de voluntariat pentru îngrijirea monumentelor şi cimitirelor militare, asigurarea participării delegaţiei veteranilor de război din Republica Moldova la parada militară consacrată Zilei Victoriei de la Moscova, acordarea ajutorului de protezare şi ortopedie veteranilor şi invalizilor celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi asigurarea cu cărucioare-fotolii pliante, precum şi altele.

Viceministrul Apărării, Ana Vasilache, care a prezentat proiectul de lege, a subliniat că deplasarea veteranilor de război din Republica Moldova la parada militară consacrată Zilei Victoriei de la Moscova nu presupune cheltuieli din bugetul de stat, acestea fiind acoperite de Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

În cadrul dezbaterilor, deputaţii liberali au intervenit în repetate rânduri, arătându-se vădit indignaţi de unele prevederi ale proiectului de lege. Obiecţiile liberalilor nu au fost susţinute de deputaţii din celelalte fracţiuni.

Sursa: newsmoldova.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1035 locuitori

Brezoaia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Brezoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ștefan Vodă și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1035 de oameni. Satul Brezoaia a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.