Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
12 decembrie 2011, 17:47 Sărbători şi obiceiuri views 10265
12 decembrie 2011, 17:47 Sărbători şi obiceiuri views 10265

Ministerul Culturii adună colinde vechi din toată ţara

Ministerul Culturii a dat start primului Program naţional de salvare a patrimoniului cultural imaterial „Salvează o colindă pentru eternitate”. În acest mod ministerul îşi propune să readucă în atenţia iubitorilor de tradiţii folclorice, inclusiv a tinerilor, ideea că patrimoniul poate fi salvat de la dispariţie şi transmis mai departe generaţiilor tinere.

La finele programului, toate colindele vor fi filmate şi incluse în arhiva Registrului patrimoniului cultural imaterial din Republica Moldova. „Colindele vor fi înregistrate pe diverse suporturi pentru a fi depozitate în arhivele de stat. Vom organiza festivaluri şi concursuri cu participarea cetelor de colindători pentru a asigura transmiterea către tineri a repertoriului autentic de colinde”, a spus ministrul culturii Boris Focşa.

Programul se desfăşoară în perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012 în parteneriat cu Comisia Naţională de Salvgardare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală şi Studioul „Moldova-Film”.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
2453 locuitori

Sagaidac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Sagaidac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2453 de oameni. Satul Sagaidac a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.