Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
09 februarie 2016, 15:34 Sărbători şi obiceiuri views 8304
Sărbătoarea găgăuză Hederlez ar putea fi protejată de UNESCO
09 februarie 2016, 15:34 Sărbători şi obiceiuri views 8304

Sărbătoarea găgăuză Hederlez ar putea fi protejată de UNESCO

Sărbătoarea națională găgăuză Hederlez ar putea fi inclusă în lista sărbătorilor protejate de Organizația UNESCO. Acest fapt îl solicită Direcția generală cultură și turism, precum și Centrul de Cercetări Științifice al Găgăuziei, notează NOI.md cu referire la un comunicat al Serviciului de presă al bașcanului autonomiei, Irina Vlah.

Directorul Centrului de Cercetări Științifice al Găgăuziei, Petru Pașalî, luînd cuvîntul la întrevederea dintre bașcanul autonomiei, Irina Vlah, cu membrii Comitetului Executiv al Găgăuziei, a menționat că problema includerii sărbătorii Hederlez în lista sărbătorilor cu renume mondial a fost examinată la ședința Comisiei specializate UNESCO de la Istanbul cu participarea reprezentanților Găgăuziei. Potrivit lui, includerea sărbătorii Hederlez în lista UNESCO va permite promovarea specificului acestui obicei în toată lumea.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

UNESCO , sarbatoare , Găgăuzia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
239 locuitori

Butuceni este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 35 km de oraşul Orhei şi la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 239 de oameni. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.