Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 decembrie 2013, 11:25 Natura şi turismul views 6705
15 decembrie 2013, 11:25 Natura şi turismul views 6705

Destinaţiile turistice preferate ale moldovenilor pentru sărbătorile de iarnă


Foto: ziarmm.ro

Anul acesta moldovenii s-au grăbit să-şi rezerve din timp un loc pentru vacanţă. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din Moldova (ANAT), Alexandru Juraveli, a declarat pentru Radio Moldova Actualităţi că 80 la sută din ofertele turistice pentru sărbătorile de iarnă sunt deja acoperite.

Potrivit lui Alexandru Juraveli, destinațiile neacoperite rămîn a fi pensiunile din România și Ucraina. Totodată, președintele ANAT a declarat că cei mai mulți cetățeni moldoveni aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă în România, avînd în vedere raportul calitate-preț, care prevalează asupra altor destinații.
 
Alexandru Juraveli a mai spus că în ajunul sărbătorilor de iarnă agențiile de turism propun și pachete la preț redus. “Pentru studenți, de exemplu, au fost oferte de 60-70 de euro pentru trei nopți, pentru oameni mai în vîrstă – pachete și de 130 de euro pentru cinci nopți. Oferta include micul dejun, transportul pînă la pîrtie”, a subliniat președintele ANAT.
 
Totodată, Alexandru Juraveli a declarat că pentru destinații ca Austria și Bulgaria rezervările au început din luna septembrie.
 
Pentru anul viitor, Guvernul a stabilit că 6 ianuarie va fi zi nelucrătoare. Astfel, moldovenii vor beneficia de o minivacanță de patru zile, între 4 și 7 ianuarie inclusiv.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
336 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 336 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.