Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 mai 2014, 12:06 Natura şi turismul views 8341
Complexul arhitectural „Vila cu Parc Mîndîc” va fi restaurată
13 mai 2014, 12:06 Natura şi turismul views 8341

Complexul arhitectural „Vila cu Parc Mîndîc” va fi restaurată

Complexul arhitectural „Vila cu Parc Mîndîc" din raionul Drochia va fi restaurat cu ajutorul Poloniei. Anunţul a fost făcut astăzi la Chişinău într-o conferinţă de presă de ministrul Culturii, Monica Babuc, relatează MOLDPRES.

Potrivit ministrului, în acest scop va fi creată o fundaţie moldo-poloneză, unde vor fi adunaţi bani pentru restaurarea complexului. În cadrul aceleiaşi fundaţii va funcţiona un Centru Internaţional de Tineret, iar membrii acestuia vor munci pentru restabilirea conacului.

„Deocamdată costurile n-au fost evaluate. Experţi din Polonia şi Republica Moldova au făcut cercetările de teren. Este foarte important de a începe lucrul pentru a avea o zonă în care tineretul din cele două ţări să se poată odihni şi instrui", a declarat ministrul Culturii.

La eveniment au participat sub-secretarul de Stat în Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional al Poloniei, Monika Smolen, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski, alte persoane oficiale.

S-a discutat şi despre faptul că Guvernul Poloniei va ajuta Republica Moldova să se asocieze la Programul „Europa creativă", precum şi la alte proiecte ale Uniunii Europene.

Complexul arhitectural „Vila cu Parc Mîndîc" a fost construit în sec. XIX după proiectul arhitectului Alexandru Bernardazzi. El este o filială a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Arhitectura , restaurare , Moldova , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1883 locuitori

Svetlîi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexeevca și Svetlîi. Localitatea se află la distanța de 30 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Svetlîi a fost menționat documentar în anul 1913 cu denumirea Denevița Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.