Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
09 iulie 2014, 10:53 Natura şi turismul views 10604
Canicula revine în Moldova
Foto: trm.md
09 iulie 2014, 10:53 Natura şi turismul views 10604

Canicula revine în Moldova

Chişinăuienii se topesc de căldură. Luna lui cuptor a adus temperaturi de pînă la 33 de grade. Fiecare se răcoreşte cum poate. Dacă unii aleg să se refugieze la umbra copacilor sau fac duş cu apă rece, alţii, mai curajoşi aleg scăldatul în lacuri.

Vremea caniculară de la începutul acestei săptămîni se mai menţine cîteva zile. Meteorologii spun că, pe alocuri, maximele vor atinge valori de 35 de grade. Se prevăd şi precipitaţii de scurtă durată cu descărcări electrice.

Pentru a se proteja de razele soarelui, oamenii se ascund sub umbrele sau se dau cu cremă antibronz. Oamenii mai mult preferă parcurile şi îşi potolesc setea cu băuturi răcoritoare.

Comercianţii susţin că în vremea caniculară se vinde mai bine îngheţata şi apa rece.

Medicii recomandă bolnavilor cronici să fie foarte atenţi în aceste zile de caniculă, să ia măsuri de protecţie, să poarte pălării şi să facă duşuri cît mai des.

Autorităţile locale nu au instalat, deocamdată, în oraş, niciun cort în care oamenii ar putea beneficia de primul ajutor medical în caz de insolaţie sau să bea un pahar de apă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

meteo , prognoza , canicula , Moldova , vara

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
101 locuitori

Selişteni este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Selişteni a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.