Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 august 2014, 16:10 Natura şi turismul views 12162
Moldova - cea mai neexplorată destinaţie turistică din Europa
06 august 2014, 16:10 Natura şi turismul views 12162

Moldova - cea mai neexplorată destinaţie turistică din Europa

Proiectul „Hailaţară” lansează campania #VisitMoldova, care are ca scop promovarea turismului în Republica Moldova, ţară declarată în 2014 cea mai neexplorată destinaţie turistică din Europa de către publicaţia internaţională Lonely Planet. Timp de 10 săptămâni consecutive, campania #VisitMoldova va dezvălui un Top 10 al celor mai neexplorate şi autentice destinaţii turistice din Moldova pe pagina sa oficială www.hailatara.md/visitmoldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al proiectului, campania vine ca o continuitate a noului spot turistic „Visit Moldova” lansat pe 4 august de Agenţia Naţională pentru Turism şi ţine să pună în valoare cele mai frumoase atracţii turistice necunoscute ale ţării.

„Adevărul trist este că din cei 13 mii de turişti care ne vizitează anual, 90% nu ies din perimetrul oraşului Chişinău. Atunci când suntem întrebaţi de străini ce ar putea vizita în Moldova bâiguim timid ceva despre Orheiului Vechi şi despre vinăriile apropiate. Prin campania #VisitMoldova dorim să demonstrăm mai întâi moldovenilor, iar apoi şi lumii întregi că satele Moldovei abundă în peisaje rurale pitoreşti şi atracţii turistice autentice, gata să fie descoperite”, declară Alexei Guţaga, directorul proiectului „Hailaţară”.

Organizatorii invită toţi moldovenii să se alăture campaniei şi să expedieze fotografiile celor mai frumoase locuri din Moldova, demne de a se clasa pe locul I în top. Sugestiile pot fi expediate pe email (hailatara@hailatara.md), facebook (www.facebook.com/hailatara) sau pe instagram utilizând hashtag-urile #VisitMoldova #Hailatara.

„Vă promitem 10 săptămâni de suspans şi vă garantăm că veţi fi surprinşi de existenţa unor astfel de atracţii în Moldova. În plus, cele mai inspirate sugestii din partea participanţilor la campanie vor fi premiate”, conchide Alexei Guţaga.

Hailaţară este prima platformă de turism rural autentic din Moldova, care oferă turiştilor posibilitatea de a se caza în casele sătenilor. La moment, Hailaţară include o reţea de peste 200 de locuinţe în circa 50 de localităţi din Republica Moldova. Scopul proiectului este de a oferi fiecărui turist o experienţă autentică de interacţiune cu comunitatea locală şi a aduce un impact pozitiv în dezvoltarea satelor moldoveneşti.


Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Moldova , turism , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2750 locuitori

Năvîrneţ este un sat şi comună din raionul Făleşti. Năvîrneţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2750 de oameni. Satul Năvîrneţ a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.