Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 august 2014, 11:46 Natura şi turismul views 11167
Orheiul Vechi, prin ochii artiştilor
Foto: jurnaltv.md
11 august 2014, 11:46 Natura şi turismul views 11167

Orheiul Vechi, prin ochii artiştilor

Au admirat peisajul de la Orheiul Vechi, apoi l-au redat pe pînză. Este vorba despre nouă pictori din Marea Britanie, Polonia, Germania, România, dar şi de la noi, care au petrecut o săptămînă la poalele stîncilor de la Butuceni, în cadrul unei tabere culturale. Ulterior, artiştii şi-au expus lucrările la Muzeul de Artă din capitală.

Eva Miazec este din Polonia şi pictează de mai bine de 40 de ani. A venit pentru prima dată în Moldova şi spune că aici a avut parte de o experienţă de neuitat.

În schimb, Simion Zamşa, artist autohton, a avut nenumărate ocazii să admire peisajul Orheiului Vechi. Spune însă că de fiecare dată descoperă ceva nou.

Cei care au trecut pragul Muzeului de Artă pentru a admira lucrările realizate în cadrul acestei tabere s-au declarat impresionaţi.

Expoziţia va dura pînă pe 7 septembrie, iar intrarea este gratuită.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

expoziție , pictura , Orheiul Vechi , turism , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
2318 locuitori

Vădeni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vădeni și Dumbrăveni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2318 oameni. Satul Vădeni a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.