Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 august 2014, 10:38 Natura şi turismul views 10113
Două păsări rare au ajuns în colecţia grădinii zoologice din Chişinău
Foto: tv7.md
14 august 2014, 10:38 Natura şi turismul views 10113

Două păsări rare au ajuns în colecţia grădinii zoologice din Chişinău

Colecţia Grădinii Zoologice din Chişinău a fost completată cu două specii rare de vulturi - zagan şi acvila de cîmp.

Vicedirectorul grădinii zoologie, Eugen Matveev, a comunicat că vulturii au fost aduşi din oraşul cazac Şîmkent, în schimbul unui tigru de un an.

"Puiul de tigru urma să devină al treilea membru al familiei de tigri bengalezi - Cinghiz şi Roxana. Dar am decis să schimbăm puiul, care se dezvolta bine, pe o pasăre extrem de rară, dar am primit de la partenerii noştri chiar două. Zaganul este faimos prin faptul că în timpul vînătorii poartă în aer o pradă de 30 kg. Un astfel de exemplar este o raritate chiar şi pentru cele mai bogate grădini zoologice din Europa. Îmi aduc aminte că văzusem cîteva păsări din această specie doar în Estonia. Despre preţ nici nu poate fi vorba nici ipotetic - o astfel de piaţă nici nu există. Astfel, chişinăuienii vor avea ce vizita în acest sezon", a spus el.

Colecţia grădinii zoologie numără 1700 de animale şi păsări, o treime fiind incluse în Cartea Roşie. Cele mai apropiate grădini zoologice sunt în Nicolaev din Ucraina şi la Bucureşti.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

pasari , Chisinau , gradina zoologica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1224 locuitori

Vulcăneşti este un sat din cadrul comunei Cioreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1224 de locuitori. Satul Vulcănești a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.