Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 ianuarie 2015, 10:25 Natura şi turismul views 9231
A început sezonul de vînătoare la vulpi
Foto: tv7.md
19 ianuarie 2015, 10:25 Natura şi turismul views 9231

A început sezonul de vînătoare la vulpi

În perioada 14 ianuarie – 1 martie anul curent, este deschisă vânătoarea vulpilor cu scopul de reglare numerică. În fondul forestier gestionat de către Agenţia Moldsilva vânatul este permis în zilele de sâmbătă şi duminică, iar în fondurile de vânătoare arendate – în toate zilele săptămânii.

Vânarea vulpilor se poate practica nu mai devreme decât cu o oră înainte de răsăritul soarelui şi nu mai târziu cu o oră după apusul soarelui. Toţi participanţii trebuie să fie instruiţi privind regulile de securitate de către persoana responsabilă din cadrul entităţii silvice subordonate şi să semneze în registrul corespunzător. Concomitent cu reglarea numerică a vulpilor, se efectuează combaterea câinilor şi pisicilor hoinare.

Este interzisă vânarea în cadrul ariilor naturale protejate de stat, precum şi în zona de frontieră pe o distanţă de 500 de metri de la linia de frontieră.

Recoltarea vulpilor este nelimitată. Conform evaluării din 2014, în fondul forestier gestionat de către Agenţia „Moldsilva" sunt circa 6300 de vulpi.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

vinatoare , animale , Moldova

Comentarii

 (1)
  • #1 kkk Răspunde Citează selecţia
    Непродуманное решение - нет никакой нужды "регулировать" численность "рыжих красавиц" (как и диких кабанов) в лесах Молдовы, они и так на грани исчезновения. Судите сами: 1 лис(а) на 500 жителей республики - не густо! Что же касается " борьбы с бродячими собаками и кошками", надеюсь, имеются ввиду цивилизованные методы "борьбы и благоустройства", а не отстрел несчастных животных?.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.