Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 martie 2016, 17:05 Turismul în Moldova views 9211
Cetatea Soroca - Simbolul Turistic al anului 2016 (Video)
15 martie 2016, 17:05 Turismul în Moldova views 9211

Cetatea Soroca - Simbolul Turistic al anului 2016 (Video)

Federația de Promovare a Turismului din Moldova, lansează campania "Sunt turist în țara mea". Startul campaniei este dat prin declararea Cetății Soroca drept Simbol Turistic al Anului 2016. Decizia a fost luată în urma desfășurării Primei Ediții a Galei Turismului Republicii Moldova, unde Cetatea Soroca a fost desemnată câștigatoare a categoriei Top 10 destinații turistice recomandate turiștilor străini.

În acest context Federația de Promovare a Turismului din Moldova (FPTM) își propune să organizeze un șir de evenimente care ar crește și mai mult vizibilitatea destinației, prin atragerea de turiști atât din țară cât și de peste hotare.

Pe lângă evenimentele cheie, Federația va organiza excursii lunare prin intermediul agentiilor membre, dând posibilitatea turiștilor să cunoască în detaliu zona Sorocii.

Declarație Alexandru Filipschi - Președintele Federației de Promovare a Turismului din Moldova : "Astăzi Republica Moldova este încă nevalorificată din punct de vedere turistic. Cetatea Sorocii ar trebui sa devină cartea de vizită a țării noastre la modul practic, pentru orice turist ce ne vizitează țara. Pe lângă turiștii străini, sunt un șir de concetățeni care nu au vizitat acestă destinație importană. "Sunt turist în țara mea" va crea premise turistice pentru cetățenii noștri, dându-le posibilitatea să viziteze Republica Moldova de la Nord spre Sud și de la Est spre Vest."

Reamintim că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldova,localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

 

Sursa: www.allfun.md

Cuvinte cheie:

simbol , turism , Cetatea Soroca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1417 locuitori

Hîrtopul Mic este un sat din cadrul comunei Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1417 oameni. Satul Hîrtopul Mic a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.