Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 mai 2016, 14:30 Turismul în Moldova views 9096
Lunca Prutului de Jos în cîteva fotografii
18 mai 2016, 14:30 Turismul în Moldova views 9096

Lunca Prutului de Jos în cîteva fotografii

Cîțiva tineri s-au gîndit să facă cumva să afle care dintre tradițiile noastre mai sînt încă vii și care din elementele patrimoniului nostru imaterial încă sînt active şi pot fi văzute.

Astfel, ei s-au oprit la un teritoriu din sudul Moldovei, care se întinde de la Crihana-Veche pînă la Giurgiulești și care cuprinde de fapt zece sate din raionul Cahul, care formează o fîșie în dreptul Prutului, altfel spus - Lunca Prutului de Jos. Ei au demarat un proiect prin care vor să valorifice această zonă din punct de vedere turistic.

În ce priveşte participanţii la acest proiect, ei sînt: Andrei Zuza, Corina Rezneac, Dan Guțu, Daniela Rîmbu, Ecaterina Gamurar, Igor Rotari, Irina Ghelbur, Irina Rotaru, Iulia Marcinschi, Iurie Cojocaru, Marian Chirtoacă, Mariana Stratan, Natalia Micleușanu, Natalia Munteanu, Roman Friptuleac, Roman Zubco, Simion Berzoi, Stanislav Stradnic, Valeriu Ghelbur, Victor Pictor, Viorel Gamurar, Viorel Răilean.

Ei au început proiectul în 2015 de Florii. Timp de un an, au mers în Luncă să fotografieze, să filmeze sau pur și simplu să stea de vorbă cu oamenii de acolo. Iar acum, după un an, vor să ne arate împrejurimile locului și vor să ne spună: „Bun venit în Luncă". Vizitele lor în Lunca Prutului de Jos nu se termină aici. Mai au drumuri pe acolo, pentru că mai sînt informații pe care își doresc să le afle.

Între timp le puteți urmări activitatea pe pagina de Facebook sau pe site-ul oficial.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

fotografie , turism , Prut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
2432 locuitori

Ineşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2432 de oameni. Satul Inești a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.