Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
08 iunie 2016, 14:45 Natura şi turismul views 6685
Grădina Zoologică a găzduit o pasăre răpitoare rară
08 iunie 2016, 14:45 Natura şi turismul views 6685

Grădina Zoologică a găzduit o pasăre răpitoare rară

Un grup de specialişti ai Ministerului Mediului au dus astăzi la Grădina Zoologică din capitală o pasăre răpitoare de specie rară, găsită în această dimineaţă de nişte cetăţeni.

Pasărea a fost găsită în zorii zilei, pe marginea unei şosele în nordul ţării. Aceasta este un Ciuf de pădure (Asio otus) care reprezintă o pasăre răpitoare de noapte din familia bufniţelor. Cei care au găsit-o au adus-o la sediul Ministerului Mediului, de unde răpitoarea a fost transportată la Grădina Zoologică. Aici pasărea va primi îngrijirile necesare după care va fi eliberată în natură.

Tot astăzi, angajaţii Inspectoratului Ecologic de Stat împreună cu specialiştii Grădinii Zoologice au eliberat în mediul natural 50 de broaşte ţestoase. Cîţiva ani reptilele au fost îngrijite la menajeria din Chişinău, iar acum se vor întreţine de sine stătător.

La Grădina Zoologică a fost prezent şi ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, care a găsit benefic faptul că ministerul a devenit un refugiu pentru animale, mai ales cele rare. „Nu sîntem părtaşii captivităţii şi sîntem siguri că toţi reprezentanţii faunei se simt cel mai bine fie în mediul lor natural, fie în rezervaţiile ocrotite de stat. Însă dacă necuvîntătoarele nimeresc în pericol omul este obligat să le îngrijească şi să le ofere condiţiile optime pentru supravieţuire", a subliniat Munteanu.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

pasari , gradina zoologica , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.